1. Anasayfa
  2. Sigorta ve Kasko

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?
KAZA ANINDA
0

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Tutulmalıdır?

Kaza tespit tutanağı nasıl tutulmalıdır ? ilk önce KTT, maddi hasarlı bir kaza meydana geldiğinde doldurulması gereken bir tutanaktır. Bu yazımızda tutanağın nasıl tutulduğunu aktarmaya çalışacağım…

KAZA ANINDA KONTROL

Öncelikle kazanın büyük ya da küçük olması fark etmeksizin, sürücülerin heyecana kapılması, şok içinde olması tabiri caizse eli ayağına dolaşması çok olağan ve normal bir durumdur. İnsanlar bu durumda ne yapacağını bilemeyebilir..

Kazadan sonra, kendimizde ve yanımızda bulunan kişilerde, diğer aracın içindeki kişilerde, acil bir durum olup olmadığı kontrolü yapılmalıdır, öncelikle yaralı bir birey var ise hemen 112 Acil Çağrının aranması gerekmektedir. Unutulmaması gereken bir hususta şudur, kazanın şiddeti küçük dahi olsa, iç kanama ve travma gibi ciddi sağlık tehlikelerine yol açabilmektedir. Yaralı bir birey var ise polise de bilgi verilmelidir.

Kazada, her iki tarafta sağlık açısında bir problem gözükmüyorsa eğer, iki araç sürücüsünün de anlaşma yoluna gitmeleri gerekir.
Sürücülerden kesinlikle şiddet yoluna gitmemelerini hatırlatmak isterim… İsteyerek yapılan bir şey olsa zaten adı kaza olmazdı değil mi? :) Karşı tarafta alkol kullandığını düşünüyorsanız tutanağa geçmeden polisi aramalısınız. Tutanağı mutlaka polisin tutması gerekmektedir.

Kazamız sadece maddi hasardan oluşuyorsa eğer aşağıdaki görselde numaralandırılmış yerlerin nasıl doldurulması gerektiğini maddeler halinde anlatacağım.

Araçları yerlerinden hareket ettirmeden kazanın detaylı fotoğraflarını çekmeniz gerekmektedir.

KAZA TESPİT TUTANAĞI
KAZA TESPİT TUTANAĞI

1. Kazanın olduğu tarih ve saat yazılmalıdır.

2. Kaza yeri adresi ayrıntılı bir şekilde yazılmalıdır.

3. Görgü tanıklarının ifadesi için ayrılmıştır.

4. Kazaya karışan sürücü bilgileri için ayrılmıştır.

5. Kazaya karışan araçların bilgileri için ayrılmıştır.

6. Trafik sigortası poliçesi bilgileri için ayrılmıştır. ( E – Devlet ya da acenteden )

7. Araçların ilk darbe aldığı yerler ok ile işaretlenmelidir.

8. Kazanın olası sebepleri listelenmiştir. Uygun olanı işaretleyip araçların kaza anındaki hız durumları ve tespit edildiyse fren izi uzunluğu yazılmalıdır.

9. Kazanın gerçekleştiği anın resmi çizilmelidir.

10. Sürücülerin görüşleri için ayrılmıştır, bu alanı doldururken kimsenin baskısı altında olmadan kendi beyanınızı yazmanız gerekmektedir.

11. Sürücüler tutanak üzerinde hem fikir olduklarında imza atmalı, imzası olmayan tutanaklar geçersizdir.

Kaza tespit tutanağını, sigortanızı düzenleyen acenteden, kırtasiyeden ya da kaza tespit tutanağı PDF versiyonunu indirip, çıktısını alabilirsiniz.

Son olarak, Kaza tespit tutanağını mobil olarak çok kolay ve hızlı şekilde doldurabilirsiniz. https://mkt.sbm.org.tr/ buradaki bağlantıdan telefonunuza uygulamayı indirebilirsiniz.

Sevgiler, saygılar…

Okumaya Devam Et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir